Kevät saapuu parvekkeelle

Kevät aurinko sulattaa lumet ja jäät.
Parvekelasit kesä kuntoon!

Jälleen on se aika vuodesta kun auringon säteet jo lämmittää ja parvekkeet heräävät henkiin talven jäljiltä. Talven ajan on saanut nautiskella parvekelasien suojasta. Laseja on ehkä muutaman kerran avattu, mutta silloinkin yleensä vain ensimmäistä lasia pikkuisen raotettu tuuletusta varten lämpimillä keleillä. Talven aikana pölyä ja likaa on kertynyt laseihin ja kevät auringon paistaessa matalalta lian määrä alkaa hahmottua. Tässä muutama vinkki parvekelasien pesuun.

 
Paras pesukeli

Valitse pesupäiväksi kirkas, mutta ei aurinkoinen päivä. Aurinkoisella kelillä vesipisarat kuivuvat lasiin liian nopeasti. Tarvitset normaalit ikkunan pesuaineet ja välineet(esim. mikrokuituliina ja kuivauslasta) pesua varten. Pesuvedessä voi käyttää esim. muutamaa tippaa käsiastianpesuainetta. Myös valmiita ikkunanpesuaineita voi käyttää. Jatkovarsi mikrokuituliinaan ja kuivauslastaan helpottavat työskentelyä jos lasit ovat niin korkeat että niitä ei ylety pesemään ilman jatkovartta. Tikkaita tai jakkaraa ei suositella käytettäväksi puotamisvaaran vuoksi.

 
Parvekelasien pesu
Kesää odotellessa lasitetulla parvekkeella voi jo nauttia auringosta.

Ensimmäiseksi kannattaa avata kaikki parvekelasit ja kokeilla että kaikki toimii niin kuin pitää: Lasit liukuu ja avautuu normaalisti toiseen päähän.

Tämä siksi että jos lasit eivät toimikkaan niin kuin pitää ja jos osia on mennyt rikki niin kannattaa tilata huolto lasitukselle. Tällöin ei tarvitse pestä laseja moneen kertaan vaan pesun voi tehdä huollon jälkeen.

Jos lasit toimivat, imuroi ala- ja yläliukukiskon sisältä pölyt pois. Jos kiskoissa on pinttynyttä likaa niin niitä voi koittaa irroittaa esim. pitkävartisella pulloharjalla tai muulla vastaavalla.

Pyyhi liukukiskojen ja lasilistojen pinnat pölystä mikrokuituliinalla.

Avaa kaikki lasit seinälle auki ja aloita lasien peseminen lasi kerrallaan.

Kasta mikrokuituliina pesuveteen ja purista siitä kädessä ylimääräinen vesi pois. Pese päällimmäinen lasi nipussa ensin ulkopuolelta jotta voit seurata pesutulosta työn edetessä. Kuivaa lasi lastalla pitkillä yhtenäisillä vaaka- tai pystyvedoilla.

Käännä lasi kiinni kiskolle ja pese samalla tavalla lasin sisäpuoli. Liu’uta pesty lasi kiskon toiseen päähän ja jatka seuraavasta lasista.

Näin jatkat viimeiseen lasiin asti, sen jälkeen parvekkeesi on jälleen valmis ottamaan kesää vastaan.

 
Parvekelasien huolto

Jos parvekelasisi kaipaavat huoltoa niin ota yhteyttä.

Huollot pyritän hoitamaan aina mahdollisimman nopealla aikataululla.

HUOM! Huollamme kaikki parvekelasi merkit.