Lasituksen hinta

money-questionmarkKuinka paljon maksaa lasitus?

Kun parvekelasituksen hankintaan aletaan suunnittelemaan niin ensimmäisten asioiden joukossa nousee esille kysymys: ”Kuinka paljon maksaa parvekelasitus meidän normaalille parvekkeelle?”. Erittäin hyvä ja yksinkertainen kysymys ja helpoin tapa selvittää asia on ottaa tästä yhteyttä meihin ja tilata ilmainen kustannusarviokäynti. Jos mietityttää että eikö sitä hintaa voi vaan puhelimessa antaa niin kannattaa jatkaa lukemista eteenpäin. Aivan ensimmäiseksi täytyy selvittää että millainen on normaali parveke?

”Kuinka paljon maksaa parvekelasitus meidän normaalille parvekkeelle?”

Parvekkeet

On olemassa tiettyjä hyvin yleisiä parveketyyppejä etenkin 60-, 70- ja 80-luvuilla rakennetuissa kerrostaloissa. Yleisin parvekemalli näissä on ulkonevat yhtenäiset parvekelinjat joissa vain etusivulla on kaide. Puhutaan niin sanotuista suorista parvekkeista eli parvekelasitusta tulee vain yhdelle sivulle yksi suora pätkä. Jos lasitusta tuleekin kahdelle sivulle ja lasituksen kohtaavat nurkassa puhutaan L-parvekkeesta. Ja vastaavasti jos sivuja onkin kolme ja kaikki sivut kohtaavat käytetään termiä U-parveke. Uudemmissa kerrostaloissa on yleensä enemmän L- ja U-parvekkeita. Vaikka on olemassa tietynlaisia ”normi” parveketyyppejä kerrostaloissa niin kuitenkin suurin osa parvekkeista on vielä eri kokoisia. Joka taas vaikuttaa parvekelasituksen hintaa. Omakotitalojen ja mökkien parvekkeet ja terassit ovat sitten vielä oma juttunsa. Eli ei voida nimetä ”normaalia” parveketta.

u-parveke
Mistä parvekelasituksen hinta koostuu?

Usein kysytään lasituksen neliö hintaa, mutta parvekelasituksen hintaan eniten vaikuttavat asiat ovat lasituksen pituus ja korkeus eli kuinka paljon lasitusta tulee. Mitä matalampi lasitus sitä pienempi metri hinta. Myös parvekelasituksen kiinnityksellä on merkitystä hintaan. Jos lasitus tulee alhaalta esim. kaiteenpäälle suoraan kiinni on hinta pienempi kun jos kiinnity tulisikin kaiteen kyljestä. Jolloin mukaan astuu alumiini/rst kulma joilla parvekelasituksen alakisko kiinnitettäisiin kaiteeseen. Parvekelasitukseen asennetaan yleensä vesipelti jolla johdetaan lasitusta vasten sataneet sadevedet hallitusti pois. Monesti parvekkeella on rakoja kaiteen reunoissa joita halutaan tukkia ettei lumi pääse pöllyään parvekkeelle. Tai aukkoja kaiteessa tai pieliseinässä joihin voidaan laittaa kiinteää turvalasia. Nämä kaikki pienet asiat vaikuttaa aina hintaa nostavasti.

Parvekelasituksen hinta

Eli parvekelasituksen hintaan vaikuttavia tekijöitä on niin monta että valmista hintaa parvkelasitukselle ei voi sanoa. Vaan hinta on aina parveke kohtainen.

Enemmän on aina suhteessa vähemmän.

Jotta ymmärtäisi suuruusluokan lasituksen hinnoista, niin aikaisemmin mainitut ”suorat” parvekkeet ovat yleensä n. 3,7m pitkiä. Näiden parvekkeiden hinta haarukka on yleensä n. 1500€-2000€. Hinta sisältää tuotteen, asennuksen, toimituskulut ja arvonlisäveroa 24%. Mutta täytyy muistaa että mitä suurempi parveke on niin sitä edullisemmaksi lasitus suhteessa tulee. Enemmän on aina suhteessa vähemmän.

Ota siis tästä yhteyttä ja tilata ilmainen kustannusarviokäynti.